Om SSSF

Sandnessjøen seilforening ble etablert i 1993 av ei lita gruppe seilinteresserte personer fra Sandnessjøen, Dønna og Leirfjord. Aktivitetsnivået i foreninga er stigende, og foreningen har nå omkring 28 medlemmer som kommer fra Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Nesna,  Mo i Rana, Korgen, Vefsn, Oslo. Noen av våre medlemmer er underveis i varmere strøk.

Helgeland, med sine fjorder, fjell og øyer, har en vakker kystlinje. Området er et eldorado for seilinteresserte, og det er mange fine turmål å velge blant. Det er for eksempel Vegaøyene, Lauvøy, Lovund, Træna, Åsvær, Myken, Herøy, Dønna, Nesna, Lurøy og Rødøy (med Klokkergården), samt noen av de flotteste fjorder i hele Norge.

Sandnessjøen seilforening arrangerer turer, regattaer og andre fellesarrangement i løpet av sesongen. I den mørke årstida fokuseres det på kursing i seiling og sikkerhet, kåseri om seilturer til eksotiske himmelstrøk, planlegging av neste sesong og andre aktiviteter. Foreninga er et møtested for de som ønsker å diskutere seiling, båt, motor, kjøp og salg, småbåthavn, gjestehavn, båtpuss og mye annet.

Sandnessjøen seilforening arrangerer Træna Ocean Race, en eksotisk regatta til Træna i samarbeid med Trænafestivalen.

18 tanker om “Om SSSF

 1. Heissann.

  er det fortsatt behov for mannskap for TOR 2013?
  jeg er seilbegeistret, har RYA skipper sertificat, friluftsentusiast, arkitekt og for tiden fortsatt uten båt:)
  vil gjerne være med på seilasen til Træna…

  Solrik hilsen fra Tjøme,

  Carsten

 2. Hei og godt nytt år.
  Jeg savner kontaktinformasjon fra dere for utsendelse av nyheter og informasjon om Sail Race System og «Det store Seilløftet»

  Vennlig hilsen

  Hans Petter Jensen
  SEILmagasinet

 3. Hei! Bare lurte på om det var noen i foreningen som var intr i å leie ut en båt til sommeren. Er på utkikk etter en relativt liten båt. (under 32 fot gjerne en maxi, if e.l. Ta ev kontakt på mail: haavar.kvisberglien@gmail.com

 4. Hei
  Er det mulig å få kjøpt 3 stk t-skjorter (xl) fra Træna Ocean Race 2014.

  Mvh
  Lars Kåre Valla

  • Hei
   Godt nuttår!
   Beklager sent svar. Ja, vi har flere t-skjorter liggende. Lys blå. Har videreformidlet ønsket ditt til Grete Iversen som er materialansvarlig hos oss, hun tar kontakt.

   mvh

   SNorre Sørensen (tlf: 41572001)

  • Hei
   Godt nyttår!
   Beklager sent svar. Ja, vi har flere t-skjorter liggende. Lys blå. Har videreformidlet ønsket ditt til Grete Iversen som er materialansvarlig hos oss, hun tar kontakt.

   mvh

   Snorre Sørensen (tlf: 41572001)

 5. Søker en som har lyst til å være med å seile fra Oslo(fjorden) via kontinentet til Kanari Øyene. Deler på måt, havne og diesel forbruk kostnader estimert til kr. 225 pr dag. Avgang slutenav juli ankomst Kanariøyene ca midten av oktober 2016
  Båten er en Hanse 371 – 2000 model klargjort for jordomseiling sunshine rute.

  Interesserte vennligst ta kontakt med meg på tlf/sms eller email.
  48034840 / marinus.zande@gmail.com

 6. Eg planlegg å seila frå Stavanger til Helgeland i sommar (juli-august) og leggja opp båten ein stad på Helgelandskysten til neste år. Kjenner nokon til muligheter for det, i området Brønnøysund – Sandnessjøen? På sjøen eller på land. Båten er Vindø 995, 33 fot, ca 6 tonn.

 7. Eg planlegg å seila frå Stavanger til Helgeland i sommar (juli-august) og leggja opp båten ein stad på Helgelandskysten til neste år. Kjenner nokon til muligheter for det, i området Brønnøysund – Sandnessjøen? På sjøen eller på land. Båten er Vindø 995, 33 fot, ca 6 tonn. Kontakt: eilef.gard@gmail.com

  • Har ikke sett noe offisielt enda, men 5.juli og start 0900, hvis man følger opplegg fra tidligere år.

 8. Hei, jeg ønsker å leie en seilbåt 40-50 fot første uken i juli sommeren 2018. Jeg er utdannet skipper.

  Kristian
  +47 99 50 82 29

  • Hei
   Beklager sent svar, har ikke funnet noen enda. prøv å legg ut på facebooksiden til Sandnessjøen seilforening, eller til Sandnessjøen båtforening.
   mvh
   Snorre Sørensen
   SSJ seilforening

 9. Hei
  Vi er en familie på fire fra Oslo som ønsker å leie en seilbåt i juli 2018 (første eller andre uken av juli). Utgangspunkt fra Sandnessjøen er jo perfekt for å oppleve Helgelanskysten. Optimalt så ønsker vi en båt på 38 til 40 fot. Selv
  har jeg lang erfaring fra seiling, og i tillegg har jeg kystskippereksamen.
  Håper å høre fra interesserte 🙂

  Hilsen Bjørn Malm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *